Jojo Moyes har slått godt an blant norske lesere med bøker som «Et helt halvt år», «Den ene pluss en» og «Etter deg». Men hva med å lese noe mer ukjent av henne?

Jeg hadde lest meg gjennom alle de lettleste, munteralvorlige bøkene hennes da jeg ble oppmerksom på at hun har gitt ut flere bøker før hun ble «oppdaget». En av disse bøkene er «Over havet, som kom ut i 2004. I denne boka har hun faktisk brukt bestemoren sin, Betty McKee, som inspirasjon og «modell». Selv om det er en oppdikta fortelling, forteller det en historie som var ukjent for meg.

Vi skal tilbake til 1946, til Australia. I løpet av krigen var det mange australske jenter som traff engelske soldater, og flere av dem ble gift i løpet av krigsårene. 2. juli i 1946 drar 655 australske krigsbruder av gårde for å møte sine britiske ektemenn. Båtturen varte i over seks uker. Den yngste bruden var bare 15 år, og minst én av kvinnene ble enke før hun kom fram. I romanen følger vi fire kvinner som går ombord i troppetransportskipet Victoria i Sydney på veg til England. Hovedpersonen Frances Macenzie har med seg en vanskelig fortid på den lange turen.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.