Jojo Moyes har slått godt an blant norske lesere med bøker som «Et helt halvt år», «Den ene pluss en» og «Etter deg». Men hva med å lese noe mer ukjent av henne?

Jeg hadde lest meg gjennom alle de lettleste, munteralvorlige bøkene hennes da jeg ble oppmerksom på at hun har gitt ut flere bøker før hun ble «oppdaget». En av disse bøkene er «Over havet, som kom ut i 2004. I denne boka har hun faktisk brukt bestemoren sin, Betty McKee, som inspirasjon og «modell». Selv om det er en oppdikta fortelling, forteller det en historie som var ukjent for meg.

Vi skal tilbake til 1946, til Australia. I løpet av krigen var det mange australske jenter som traff engelske soldater, og flere av dem ble gift i løpet av krigsårene. 2. juli i 1946 drar 655 australske krigsbruder av gårde for å møte sine britiske ektemenn. Båtturen varte i over seks uker. Den yngste bruden var bare 15 år, og minst én av kvinnene ble enke før hun kom fram. I romanen følger vi fire kvinner som går ombord i troppetransportskipet Victoria i Sydney på veg til England. Hovedpersonen Frances Macenzie har med seg en vanskelig fortid på den lange turen.

Kommentarfeltet er stengt mellom 22:00 og 08:00