I 2004 kom det første juleheftet i Flåklypa-serien, med manus av Haakon Isachsen. Siden har det fortsatt med nye Flåklypa-hefter hvert eneste år. Med det framstår manusforfatter Haakon W. Isachsen som en av dem som virkelig har ført Aukrust-universet videre. For det er nyskrevne historier det dreier seg om, med velkjente figurer fra Kjell Aukrusts bøker, men ofte i overraskende roller.

Noe av sjarmen med Flåklypa-heftene er kombinasjonen av vidt forskjellige elementer. Edvard Munch, gullfeber, polske innvandrere, smugling av svensk julemat og hemmelige tunneler fra krigens dager er blant ingrediensene i årets hefte. Og i sentrum som alltid – Solan Gundersen, Ludvig og Reodor. Det er de som binder de ulike historiene sammen, selv om forfatter Haakon W. Isachsen har gjort det rimelig vanskelig denne gangen med stadige kutt mellom de ulike handlingstrådene. Det er vilt så det holder, men av «Aukrusts jul» venter en seg litt av hvert, og det er akkurat det en får. Det er kjempegøy i år også.

Terningkast: 5

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.