Bokhøsten ligger an til å bli kjennetegnet av novelleutgivelser. Etter at noveller i årevis har levd i skyggen av romanene, er det i år en rekke framtredende forfattere som har valgt novellesjangeren – og gjør det svært godt. En av de fremste er Frode Grytten, som utgir en hel serie med herlige mannsportretter – ti i tallet, og nesten alle er like knallbra.

Alle mennene har sitt å slite med, de beveger seg gjerne på kanten, både av loven og av andre kanter som regulerer samliv og samfunnsliv. De faller litt utenfor, noen mer alvorlig enn andre, men alle framstilt både med innlevelse og forståelse.

Grytten trekker opp komplekse situasjoner og sammensatte karakterer og gjør det med en språklig tyngde og eleganse som åpner opp for langt større rom enn den stramme novelleformen ofte innbyr til. Det er atskillig humor til stede i av dem, men enda mer alvor. For det er mye innsikt i menneskesinnet i disse ti historiene; dette er en utmerket kilde til kunnskap om mannen.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.