«Bestefar blir verdensmester» er den nye bestefarsboka til Geirr Lystrup og illustratør Malgorzata Piotrowska. Fjorårets bok i serien var «Bestefar og elefanten», og det er denne boka det starter med når barnebarnet kommer og vil at bestefar skal lese for henne.

Men bestefar har ikke tid, for han skal bli verdens beste i et eller annet, og slenger seg i veg med både vektløfting, høydehopp og løping, og mer til. Og for hvert nye forsøk, oppdager bestefar at det er noen som er bedre enn ham, enten det er en maur, ei gresshoppe eller ei mus. Det er bare én ting bestefar er verdens beste i, og det er å lese bok til barnebarnet sitt. Dermed er budskapet sikret til slutt, men først skal små lesere være med på en leken og livat ferd gjennom bestefarens travle liv.

Teksten er basert på at samme situasjon stadig gjentas, og derfor er det illustrasjonene som sørger for både variasjonen, spenningen og sprelskheten. Malgorzata Piotrowska, en av årets Brageprisvinnere, har illustrert en rekke Lystrup-bøker, men har sjelden boltret seg som her.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.