«Bestefar blir verdensmester» er den nye bestefarsboka til Geirr Lystrup og illustratør Malgorzata Piotrowska. Fjorårets bok i serien var «Bestefar og elefanten», og det er denne boka det starter med når barnebarnet kommer og vil at bestefar skal lese for henne.

Men bestefar har ikke tid, for han skal bli verdens beste i et eller annet, og slenger seg i veg med både vektløfting, høydehopp og løping, og mer til. Og for hvert nye forsøk, oppdager bestefar at det er noen som er bedre enn ham, enten det er en maur, ei gresshoppe eller ei mus. Det er bare én ting bestefar er verdens beste i, og det er å lese bok til barnebarnet sitt. Dermed er budskapet sikret til slutt, men først skal små lesere være med på en leken og livat ferd gjennom bestefarens travle liv.

Teksten er basert på at samme situasjon stadig gjentas, og derfor er det illustrasjonene som sørger for både variasjonen, spenningen og sprelskheten. Malgorzata Piotrowska, en av årets Brageprisvinnere, har illustrert en rekke Lystrup-bøker, men har sjelden boltret seg som her.

Kommentarfeltet er stengt mellom 22:00 og 08:00