Med de første bøkene sine, som «Nådens omkrets» og «Drømmeløs» hadde Brekke et godt tak på å koble sammen to ulike tidsepoker, og gi den historiske krimhandlingen og nåtidshandlingen et felles omdreiningspunkt. I sine siste bøker har han stadig forsøkt å gå nye veger, som er prisverdig nok, men det blir ikke alltid det samme drivet over det. Årets krim «Alle kan drepe» er et forsøk på å leke med krimsjangeren og skrive en slags metakrim, men uten at det blir så veldig spennende.

Den ene handlingen utspiller seg sommeren 1992, der fem studenter blir kjent med hverandre på sommerjobb i svenske Norrtälje. En av dem er Selma, og nærmest som en form for selskapslek, spår hun at en av dem vil ende som morder.

Den andre hovedhandlingen finner sted i Trondheim 2014. Og det synes klart at det er de samme personene som dukker opp igjen.

Det er flere morsomme anslag i denne boka. Men som helhet blir det litt for enkelt og overfladisk denne gangen.

Terningkast: 3

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.