«Vi har ingenting / til felles / bortsett fra / at vi ikke elsker meg». Slik heter det i et karakteristisk dikt i Ida Lórien Ringdals debutsamling «Dette skjer ikke».

Det virker som om kvinnen i diktene er på leting etter et mer forpliktende forhold. Men det er tydeligvis ikke mannen. «Dette er et / langdistanseforhold», heter det i et dikt; «vi er ikke engang sammen / når vi er sammen».

Slik utvikler det seg atskillige poengterte situasjoner og refleksjoner. Det er ikke akkurat tungvektere innen kjærlighetslyrikken det dreier seg om, for i denne boka handler det heller om litt rare, morsomme, skrudde og en anelse triste dikt. Men tristheten er liksom ikke sterk nok til å bære samlingen; det er det snarere alle morsomhetene som gjør.

Styrken hos Ringdal er framfor alt språkspillet, og den uhøytidelige språkleken. Mye av det vil sikkert kunne være gjenkjennbart hos mange. Men mye er også språklige vridninger som virker både friske og fengende.

Terningkast: 4

Les også
Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.