Jon Michelet har tidligere fortalt til HA at det var mens han bodde i Hamar tidlig på 70-tallet at han fikk sitt første forfatterstipend for å skrive om sjøfolk. Det ble det ikke noe av, men siden har han skrevet flere bøker om sjømenn. Og nå er han i gang med å avrunde selve storverket om den norske krigsseileren. Og det slo an med det samme.

Den 800 sider store «Skogsmatrosen» ble høstens bestselger i 2012, og siden har det bare tatt helt av, både i antall sider og antall lesere. «Jeg har jo tenkt på dette som en folkebok,» uttalte Michelet til HA i 2012. «Jeg vil gjerne skrive like folkelig som Prøysen og Sandbeck, selv om jeg ikke er noen visesmed.»

Men han fant i hvert fall hovedpersonen sin i Sandbeck-land – i Åmot. Her starter handligen i 1939. Og den som har fått gjenoppvekket smaken på sjølivet av Teater Innlandet de siste dagene, vil sikkert like å gjenoppdage boka også.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.