Eva Stensrud fra Hamar og Ottestad har for lengst etablert seg som en av landets mest populære forfattere av serieromaner. I serien «Storgårdsfolk» har hun gitt ut 60 bøker med et samlet opplag på nærmere fire millioner. Den første av bøkene kom i 2001, den siste ble utgitt våren 2014. Da var hun allerede godt i gang med å skrive sin nye serie «Skyggespill».

Dramatisk start

Åpningsromanen «Besatt» handler om de første dramatiske dagene i Hamar og på Hedmarken rundt krigsutbruddet i april 1940. Men romanen er også utstyrt med en rammefortelling fra Victoria terrasse i 1942, der hovedpersonen Inger Marie er involvert i en dramatisk redningsaksjon. Og spenningen er velegnet til å hekte leserne til stoffet.

LES ALLE HAs BOKANMELDELSER HER!

Og selv om den ytre dramatikken ikke er like sterk gjennom hele denne første romanen, er det et lett språklig driv gjennom fortellingen, som har gode muligheter til å gjøre dette til en ny suksess-serie for Eva Stensrud. Det er ikke mange som like godt greier å kombinere en effektiv språklig framstilling med en dramatisk handling og et sterkt følelsesstoff innen serieromanens form.

Lokal spenning

For lesere på våre trakter gir det så klart ekstra leselyst at handlingen utspiller seg i lokalmiljøet, med vekt på folks hverdag i ei dramatisk tid. I denne første boka er det forvirringen og den uklare ventingen de første krigsdagene som preger bildet. «Hamar var som en spøkelsesby, det var som om en pest hadde feid gjennom gatene og utryddet alt liv», heter det om byen i morgentimene 18. april, da mange fryktet at bombene ville falle, «Byen ventet, trakk seg liksom sammen, som om den håpet at ingen skulle legge merke til at den sto der».

Sterke følelser

Men krigen er likevel bare som et bakteppe for sterke følelser, kjærlighet og hat. For slik det gjerne kreves av serieromaner, er lidenskapen hett til stede også her. Og Eva Stensrud er dyktig til å overholde sjangerens krav. Men samtidig har hun skapt levende skikkelser og ikke minst en spennende hovedperson i hamarjentas Inger Marie, som gjerne omtales som Ingmar, og som er en sterk og tydelig skikkelse med sans for aktiv handling. Og så langt er det hun som skaper suget og drivet i framstillingen.

Kommentarfeltet er stengt mellom 22:00 og 08:00