Eva Stensrud fra Hamar og Ottestad har for lengst etablert seg som en av landets mest populære forfattere av serieromaner. I serien «Storgårdsfolk» har hun gitt ut 60 bøker med et samlet opplag på nærmere fire millioner. Den første av bøkene kom i 2001, den siste ble utgitt våren 2014. Da var hun allerede godt i gang med å skrive sin nye serie «Skyggespill».

Dramatisk start

Åpningsromanen «Besatt» handler om de første dramatiske dagene i Hamar og på Hedmarken rundt krigsutbruddet i april 1940. Men romanen er også utstyrt med en rammefortelling fra Victoria terrasse i 1942, der hovedpersonen Inger Marie er involvert i en dramatisk redningsaksjon. Og spenningen er velegnet til å hekte leserne til stoffet.

LES ALLE HAs BOKANMELDELSER HER!

Og selv om den ytre dramatikken ikke er like sterk gjennom hele denne første romanen, er det et lett språklig driv gjennom fortellingen, som har gode muligheter til å gjøre dette til en ny suksess-serie for Eva Stensrud. Det er ikke mange som like godt greier å kombinere en effektiv språklig framstilling med en dramatisk handling og et sterkt følelsesstoff innen serieromanens form.

Lokal spenning

For lesere på våre trakter gir det så klart ekstra leselyst at handlingen utspiller seg i lokalmiljøet, med vekt på folks hverdag i ei dramatisk tid. I denne første boka er det forvirringen og den uklare ventingen de første krigsdagene som preger bildet. «Hamar var som en spøkelsesby, det var som om en pest hadde feid gjennom gatene og utryddet alt liv», heter det om byen i morgentimene 18. april, da mange fryktet at bombene ville falle, «Byen ventet, trakk seg liksom sammen, som om den håpet at ingen skulle legge merke til at den sto der».

Sterke følelser

Men krigen er likevel bare som et bakteppe for sterke følelser, kjærlighet og hat. For slik det gjerne kreves av serieromaner, er lidenskapen hett til stede også her. Og Eva Stensrud er dyktig til å overholde sjangerens krav. Men samtidig har hun skapt levende skikkelser og ikke minst en spennende hovedperson i hamarjentas Inger Marie, som gjerne omtales som Ingmar, og som er en sterk og tydelig skikkelse med sans for aktiv handling. Og så langt er det hun som skaper suget og drivet i framstillingen.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.