Grøten, tilbehøret, designet, bildene og innpakningen er dagens – men grunnblandingen er «bestemorsfang», «barndom», «farmors kjøkken» – og «trygt».

Hanne Buxrud, Sunniva Dring, Per Sollerman og Ann Kristin Wang er matfolk – og presenterer seg selv i boken som «produktutvikler», «matstylist», «kokebokforfatter», «matskribent» og «fotograf». Det skulle være ingredienser gode nok til å lage en enkel bok om grøt – og det har de klart.

Først og fremst er det en inspirasjonsbok for den som vil justere opp egen kjøkkengrøt; både som hurtigmat, magefyll – og dessert. Mulighetene er uendelige innen mat, og selvsagt også når det gjelder grøt. Kanskje til og med passer grøt bedre enn det meste når det gjelder å finne på – og derfor er det nok naturlig at vi til og med finner ribbegrøt i en slik bok.

Det er en litt «bla-i-og-se-hva-som-finnes»-bok, dette her, mye mer enn en bok som er enten eller. Det er litt historie, det er oppskrifter, fine bilder, det er til og med andre ting enn grøt (smoothies, energibarer, brød, knekkebrød og muffins) – og det er greit om man liker å bla litt.

Er poenget å finne fram, på en effektiv måte, til oppskrifter, er jeg ikke helt sikker på om dette fungerer like bra. Og ikke fant jeg rømmegrøt eller risengrynsgrøt, heller, i oppskriftsregisteret – men oppskriften til rømmegrøt fant jeg likevel etter å bladd litt.

En trivelig «coffee table book light», tror jeg vi kan kalle «76 oppskrifter – Grøt på ville veger». Og det kan jo være fint å ha, det også.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.