Grøten, tilbehøret, designet, bildene og innpakningen er dagens – men grunnblandingen er «bestemorsfang», «barndom», «farmors kjøkken» – og «trygt».

Hanne Buxrud, Sunniva Dring, Per Sollerman og Ann Kristin Wang er matfolk – og presenterer seg selv i boken som «produktutvikler», «matstylist», «kokebokforfatter», «matskribent» og «fotograf». Det skulle være ingredienser gode nok til å lage en enkel bok om grøt – og det har de klart.

Først og fremst er det en inspirasjonsbok for den som vil justere opp egen kjøkkengrøt; både som hurtigmat, magefyll – og dessert. Mulighetene er uendelige innen mat, og selvsagt også når det gjelder grøt. Kanskje til og med passer grøt bedre enn det meste når det gjelder å finne på – og derfor er det nok naturlig at vi til og med finner ribbegrøt i en slik bok.

Det er en litt «bla-i-og-se-hva-som-finnes»-bok, dette her, mye mer enn en bok som er enten eller. Det er litt historie, det er oppskrifter, fine bilder, det er til og med andre ting enn grøt (smoothies, energibarer, brød, knekkebrød og muffins) – og det er greit om man liker å bla litt.

Er poenget å finne fram, på en effektiv måte, til oppskrifter, er jeg ikke helt sikker på om dette fungerer like bra. Og ikke fant jeg rømmegrøt eller risengrynsgrøt, heller, i oppskriftsregisteret – men oppskriften til rømmegrøt fant jeg likevel etter å bladd litt.

En trivelig «coffee table book light», tror jeg vi kan kalle «76 oppskrifter – Grøt på ville veger». Og det kan jo være fint å ha, det også.

Kommentarfeltet er stengt mellom 22:00 og 08:00