«Kokkejævler», het den da den kom på norsk, Anthony Bourdains «Kitchen Confidential: Adventures in the Culinary Underbelly» (2000). «Kokken fra helvete», ble han kalt.

Boka står fortsatt i hylla med kokebøkene, og den hentes fram, både rent fysisk, men alltid, i alle fall når vi nærmer oss en restaurant, fra minnebrikken i bakhodet. «Alt er her; det gode, det onde og det grusomme» (The Good, the Bad and the Ugly/1966/Sergio Leone/Clint Eastwood). Og det er faktisk sant, i denne sammenheng, i alle fall det meste – av dritt og møkk og faenskap i restaurantbusinessen.

I dag er Anthony Bourdains en av New Yorks store, i restaurantmiljøet, men mest av alt i medieverden: med sine bøker, med sine filmer, med sine TV-serier. Og fortsatt handler det om mat.Men aldri har vi ledd bedre enn da han kokte fram boka som er bygget på det som i utgangspunktet var en avisartikkel. Her er kvasse kniver, rappe tunger, digre nevner, grove nakker, dop, drikking, kvinnfolk – og ikke minst alle de triks vi som gjester på restaurant blir utsatt for.

Her er også tipsene for å overleve når du går på restaurant, men mest av alt: mange gode historier.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.