Per Jonassen har etablert seg blant enerne i norsk lyrikk, men har gått svært stillferdig til verks. Har du ikke hørt om ham før, sier du? Det er nok mange som ikke helt har fanget opp Jonassen.

Men nå bør det skje. For denne uka utgir Kolon Forlag en samling av diktene hans med tittelen «Under flammetårnet». Boka utgis i anledning Per Jonassens 70-årsdag, og samler hans seks første diktsamlinger, fra debutsamlingen «Nattlamper» (1998) til samlingen «Alt som ikke fins» (2011).

Per Jonassen har med diktsamlingene sine etablert seg som en poet «i den øverste divisjonen», som Klassekampens anmelder formulerte det i anledning utgivelsen av «Natt i et ødeland» i 2002. Men han var godt voksen da han debuterte; som 51-årig «sjauer», som han visstnok liker å kalle seg, utga han debutboka «Nattlamper».

I diktningen sin henter han gjerne motivene sine fra det fra hverdagsliv, arbeidsliv og sjømannsliv. Så er han da også blitt karakterisert som arbeiderdikter. «Forfatterskapet vitner om en jordbunden poet med et sterkt sosialt engasjement», som Steinar Opstad skriver i etterordet.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.