Jeg vet om folk som har Rolf Jacobsens «Samlede dikt» liggende på stuebordet – som en vanlig coffe table-bok.

Og hvorfor ikke? For selv om Rolf Jacobsens samlede dikt skal leses fra perm til perm på en av programpostene under festivalen som nå foregår i Hamar, så kommer nok diktene enda bedre til sin rett når de kan inntas jevnlig i ikke altfor store doser – som når de alltid ligger framme og byr seg til.

Første utgaven av «Samlede dikt» kom i 1973, etter utgivelsen av «Pass for dørene – dørene lukkes». I 1990 gjorde han selv et utvalg i samleutgaven «Alle mine dikt». Mens den nye utgaven av «Samlede dikt» rommer Rolf Jacobsens tolv diktsamlinger komplettert i forhold til «Alle mine dikt». Den femte utgaven av «Samlede dikt», redigert av Hanne Lillebo i 1999, inneholder også en avdeling «Løse dikt» som Jacobsen publiserte i aviser, tidsskrift og antologier. Det er i denne avdelingen «Løse dikt» en finner Jacobsens sene dikt med lokal referanse, som «Tanker ved Ånestadkrysset», «Størst ved Mjøsa», «I det indre av Skandinavia», «Storhamarstranda – november» og «Et dikt om elven Glåma.»

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.