Noen ganger snubler man bare over bøker. Tilfeldigheter, som likevel blir hengende ved deg.

Sånn var det med romanen «En dag» av David Nicholls, og sånn er det også i denne romanen. Jeg ruslet rundt på et loppemarked, kom over ei kasse bøker og plukket opp denne engelske pocketutgaven. Det viste seg å være en ordentlig feelgood, godt fortalt «sidevender» som gir deg levende bilder i hodet – og selvfølgelig derfor også i etterkant er blitt til film. Jeg har ikke sett «One day» fra 2011 med Anne Hathaway og Jim Sturgess, men anbefaler deg gjerne papirversjonen av historien om Em og Dexter som tilbringer ei natt sammen rett etter eksamen – og som vi deretter følger gjennom livet ved å være med på hva de gjør og hvor de er akkurat denne ene dagen i året, 15. juli helt fra 1988 til 2007. Noen ganger er de sammen denne dagen, andre år er de ikke. Vennskapet og livene deres krysser hverandre og fjerner seg fra hverandre. Og kommer de noen gang til å bli et par?

«En dag» er slett ikke fri for klisjeer. Samtidig klarer den både å overraske og holde interessen oppe gjennom 440 sider. Perfekt følge for soldager på stranda eller lesing på terrassen.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.