Hamar Arbeiderblads lesere kan glede seg over å møte Hjalmar daglig i avisa, og det har de gjort helt siden Nils Axle Kanten startet med avisstriper av Hjalmar-serien. I tillegg boltrer Kanten seg i sommeralbum-format, og det er i årets «Sommerspesial» at to gitarister fra Toten-kanten dukker opp. For albumformatet gir anledning til atskillig bredere anlagte historier enn avisstripene, selv om det fortsatt nok er stripene som er Hjalmars viktigste tumleplass.

Så hva er det egentlig som skjer? Blir Ronny virkelig kidnappet av ufoen til Gry Jannicke Jarlum? Og hva kan en oppleve av gitarhelter i en skog på Toten?

Historien «Metalljakten» er hovedhistorien i sommeralbumet, og viser Nils Axle Kanten fra nye sider, med godt tak på både Eldar, Ronni og Tony Harnell. Handlingen foregår en formiddagsstund, og Tony Harnell har allerede sluttet i TNT tre ganger i løpet av morgenen.

Som helhet er albumet todelt, med den femten sider lange hovedhistorien fulgt opp av en serie småhistorier om Hjalmar og familien, pluss småstoff som quiz og boktips. Og en gjesteserie i form av Terje Nordbergs familieserie «Balder berserk», som er et artig bekjentskap.

Men aller best er nok fortsatt glimtene fra hverdagen med Hjalmar, Turid og alle ungene. Her finner en de fineste små poengene, og det hverdagsnære i disse fortellingene skaper et trivelig alternativ til den rimelig ville hovedhistorien.

Terningkast: 5

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.