«Hamarfestivalen var noe av det mest hinsides vi noen gang hadde vært i nærheten av.»

Slik uttalte Åge Aleksandersen seg om «Hamarfestivalen 1981 – mot rus». Festivalen gikk snart inn i historien som både legendarisk og skandaløs. I 2015 utga Erland Bekkelund bok om den – ei bok som har fått plass i mange bokhyller, men som også fortsatt er i salg. Det er den eneste festivalen i Hamar som har fått egen bok. Det er også en av de mest mislykkede festivalene. Men boka er vellykket.

Boka «Hamarfestivalen» handler om hva som var mulig å få til når det gjaldt å samle artister til en ganske storslått satsing, og hvordan det skulle vise seg umulig å gjennomføre. «Det var en slags norsk Woodstock som ble planlagt, og en gruppe entusiaster med mye god vilje og tilsvarende lite erfaring, tok sjansen på å satse stort, sikte høyt – og fallhøyden ble deretter», het det i HA. Boka forteller om iver og engasjement, og liten innsikt i hva som måtte til for å trekke et så stort arrangement i land. For det hele endte i sørpa og gjørma på Høsbjør, sammen med traileren med alt utstyret til Mike Oldfield, som ikke engang fikk anledning til å spille. Til gjengjeld fikk han betalt.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.