Det er så langt fra solvarme Frankrike det går an å komme. Her er det kulden og ondskapen som råder. Og nettopp skildringen av miljø og landskaper er noe av det skremmende i romanen.

På en psykiatrisk anstalt i Pyreneene er noen av landets farligste kriminelle innestengt. Så begynner forferdelige handlinger å bli begått. Først er det en hest som rammes. Så et menneske. Spor blir oppdaget av en av de farligste pasientene på anstalten.

Bernard Minier sparer ikke på virkemidlene i sin første roman på norsk. Det er et mareritt som utvikler seg med stadig dystrere elementer. Og Minier kan kunsten bedre enn de fleste å utbygge en historie fylt av grøss og gru. Han nevnes gjerne som en ledende representant for den nye franske krimbølgen. Den består av flere forfattere med sans for det mørke og makabre. Men det spørs om ikke Minier tar prisen.

Men vent gjerne med lesningen til en dag sola skinner. En trenger litt motvekt mot dette helvetet av rå kulde.


Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.