Som tegner selv, ser jeg alltid etter om det er en god strek. Streken er den som gjør en tegning levende og interessant. Streken er veldig viktig i en god tegning – den sorte tusjen gnistrer i den stødige hånden til Mikkelsen. Boken tar for seg blant annet tiden da Mikkelsen var tegner i Hamar Dagblad, Østlendingen og Hamar Arbeiderblad. Det er interessant å se utviklingen i tegningene, men Mikkelsen besitter alltid den samme gode humoren. I begynnelsen tegnet han i sort hvitt, men senere kom det også farger på tegningene. Fargene går ikke på strekens bekostning, det er et veldig godt samspill.

lokale politikere

Han har i hovedsak tegnet lokale politikere og hendelser og likheten til de enkelte er upåklagelig.

De ulike redaktørene gir også sine historier fra den gang de jobbet med Mikkelsen. Politikere som blant annet Einar Busterud, som har blitt hans favoritt «offer», får også lov til å uttale seg hvordan det oppleves å åpne avisa stadig vekk med en anelse frykt. En avistegning eller karikatur er ikke mer enn en fin tegning om det ikke er en kommentar. Dette har Mikkelsen mestret gjennom 40 år med sin særegne humor og tegninger.

leker med symboler

Det som gjør mye av humoren er at Mikkelsen leker med symboler og blander dem inn med tegningene, slik som Per Sandberg som sliter seg fra tauet som holdes av Siv Jensen. Han tegnes med kroppen til en pitbull, men labbene er Frp-logoer. Ofte er det også mange morsomme ordspill i snakkeboblene.

Men Mikkelsen kan også være alvorlig når det trengs, som for eksempel i en tegning om terrorangrepet på Utøya. Der viser han oss en annen side av seg som tegner, med subtile symboler. For å klare å formidle humoristisk, må man også kunne være dyp.

Han klarer svært ofte å formidle en spiss kommentar på en rund måte, ikke slem, men med glimt i øyet. De fleste «ofrene» synes å ta det med godt humør. Mikkelsen har betydd mye for lokalavisene i Hamar-regionen. Alle aviser burde ha en tegner, men ikke alle er så heldige å ha en så dyktig en. Mikkelsen kunne lett ha tegnet for verdenspressen, men i stedet valgte han Hamar. Boka anbefales for alle i regionen, det er mange gode øyeblikk fra politikken og sports- og samfunnsbegivenheter du trodde du hadde glemt.

Les også
Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.