Det var ikke alle som var like begeistret da boka kom i 2010. Dette var den første av Egelands bøker som ikke var krim- eller spenningsroman, og enkelte mente at personene i galleriet hans for skjematiske.

Men jeg syntes boka var herlig! En skikkelig røverhistorie med den ene overraskelsen etter den andre. Og slutten hadde jeg ikke slett ikke ventet meg.

Hovedpersonen er 30 år gamle Victor Scott som får i oppdrag av et forlag å skrive som sine bedrømte forfedre . Både faren, bestefaren og oldefaren har hver på sine måter satt spor etter seg - som eventyrere, forfatter, krigshelt og naturvitenskapsmann. Victor har hele oppveksten følt at han ikke når forfedrene lenger enn til knærne.

Arbeidet med boka gjør at han drar ut på en lengre reise. Sakte, men sikkert oppdager han at forfedrene har hatt sine livsløgner. Victor får etter hvert et ganske så annet bilde av sine brave forfedre.

Noen ganger føler jeg at bøker forsvinner ut av minnet like fort som en har lest dem. Men «Fedrenes løgner» sitter!

Trude Ånnevik

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.