Påske er krimtid, og mange bruker feriedagene til å lese iskalde grøss. I fjorårets påskekrimkonkurranse i Hamar Arbeiderblad fikk kulturredaktør Geir Vestad inn hele 40 bidrag, sendt inn fra skriveføre HA-lesere i alle aldre.

– Den yngste forfatteren var 11 år, og temaene varierte fra de ganske bloddryppende til noen mer mystiske gåter, forteller Vestad. Både Brumunddal, Hamar sentrum, Furnes, Stange, Løten og Ringsaker-fjellet var representert som åsteder for ulike lysskye handlinger.

LES OGSÅ: Knut Faldbakkens krimtips

Nå inviterer redaksjonen igjen til skrivekonkurranse for alle som går med en liten krimforfatter i magen.

spennende

Kravet til novellen, er at handlingen skal utspille seg i Hedmark. Og teksten må være kort, på opptil 10.000 tegn. Ut over det, er det fritt fram for spennende kriminelle opplegg. Og man trenger ikke være bosatt i distriktet for å delta.

I fjor kom fem noveller på trykk i avisa, og på nettavisa h-a.no, etter at en jury hadde plukket ut de beste, mest finurlige og skremmende tekstene. Alle ble illustrert med en spesiallaget tegning av Oddmund Mikkelsen.

– Også i år trykker vi de beste krimnovellene, så leserne våre har noe å glede seg til, sier Vestad.

Vinneren i fjor ble Geir Ove Ovesen, med novellen «En drepende avtale».

LES FJORÅRETS NOVELLEVINNER HER

GÅ RETT PÅ

Forfatter Sidsel Dahlen kom med et godt råd i HA i fjor, til alle som vil skrive noveller:

– Ha en ekstremt klar idé om hva du vil skrive, for du har så lite plass å gjøre det på, at du må vite hva som er poenget før du starter. Og så la hun til: – Litt galskap er ingen begrensning, snarere tvert imot.

Kulturredaktør Geir Vestad snakket også med Gert Nygårdshaug, som etterlyste litt humor i kriminalfortellinger. – Jeg blir veldig glad når det er litt sprett og hopp i ei krimbok, sa forfatteren til HA i fjor.

– Vi gleder oss til å se hva HA-leserne koker sammen av mørke, handlinger og skumle hendelser, sier Vestad. Han presiserer at tidligere skrive- eller forfattererfaring ikke er nødvendig. – Alle kan sende inn sin novelle!

Slik gjør du:

Novellen må være på maks 10.000 tegn (med mellomrom).

Handlingen må utspille seg i Hedmark.

Det er fritt for alle å delta.

Send inn ditt manus på epost til kultur@h-a.no

Siste frist for å sende inn er mandag 12. mars.

De beste novellene settes på trykk i HA og på h-a.no i forbindelse med påsken.

En jury vurderer alle novellene og det venter 5000 kroner i premie til vinneren.

Kommentarfeltet er stengt mellom 22:00 og 08:00