Påske er krimtid, og mange bruker feriedagene til å lese iskalde grøss. I fjorårets påskekrimkonkurranse i Hamar Arbeiderblad fikk kulturredaktør Geir Vestad inn hele 40 bidrag, sendt inn fra skriveføre HA-lesere i alle aldre.

– Den yngste forfatteren var 11 år, og temaene varierte fra de ganske bloddryppende til noen mer mystiske gåter, forteller Vestad. Både Brumunddal, Hamar sentrum, Furnes, Stange, Løten og Ringsaker-fjellet var representert som åsteder for ulike lysskye handlinger.

LES OGSÅ: Knut Faldbakkens krimtips

Nå inviterer redaksjonen igjen til skrivekonkurranse for alle som går med en liten krimforfatter i magen.

spennende

Kravet til novellen, er at handlingen skal utspille seg i Hedmark. Og teksten må være kort, på opptil 10.000 tegn. Ut over det, er det fritt fram for spennende kriminelle opplegg. Og man trenger ikke være bosatt i distriktet for å delta.

I fjor kom fem noveller på trykk i avisa, og på nettavisa h-a.no, etter at en jury hadde plukket ut de beste, mest finurlige og skremmende tekstene. Alle ble illustrert med en spesiallaget tegning av Oddmund Mikkelsen.

– Også i år trykker vi de beste krimnovellene, så leserne våre har noe å glede seg til, sier Vestad.

Vinneren i fjor ble Geir Ove Ovesen, med novellen «En drepende avtale».

LES FJORÅRETS NOVELLEVINNER HER

GÅ RETT PÅ

Forfatter Sidsel Dahlen kom med et godt råd i HA i fjor, til alle som vil skrive noveller:

– Ha en ekstremt klar idé om hva du vil skrive, for du har så lite plass å gjøre det på, at du må vite hva som er poenget før du starter. Og så la hun til: – Litt galskap er ingen begrensning, snarere tvert imot.

Kulturredaktør Geir Vestad snakket også med Gert Nygårdshaug, som etterlyste litt humor i kriminalfortellinger. – Jeg blir veldig glad når det er litt sprett og hopp i ei krimbok, sa forfatteren til HA i fjor.

– Vi gleder oss til å se hva HA-leserne koker sammen av mørke, handlinger og skumle hendelser, sier Vestad. Han presiserer at tidligere skrive- eller forfattererfaring ikke er nødvendig. – Alle kan sende inn sin novelle!

Slik gjør du:

Novellen må være på maks 10.000 tegn (med mellomrom).

Handlingen må utspille seg i Hedmark.

Det er fritt for alle å delta.

Send inn ditt manus på epost til kultur@h-a.no

Siste frist for å sende inn er mandag 12. mars.

De beste novellene settes på trykk i HA og på h-a.no i forbindelse med påsken.

En jury vurderer alle novellene og det venter 5000 kroner i premie til vinneren.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.