Nå har han kombinert aktivitetene sine og skrevet om sine egne skiturer i boka «Mitt liv som middels langrennsløper». Det er et dristig prosjekt. Etter å ha skrevet så mange lange bøker om skisportens storheter, så våger han seg til å fokusere på de ikke helt like store.

Men skigleden er ikke nødvendigvis mindre av den grunn. Og det er nettopp denne boka et eksempel på. For etter å ha hyllet skiheltene i boka om 5-mila, og hverdagsheltene i boka om Birkebeinerrennet, har Gotaas i sin nye bok gått helt ned på grunnplanet og grasrota, om den da ikke hadde vært dekket av snø.

For her er det hverdagens skiaktiviteter det handler om, og i løypene kryr det av både barn og ungdom. Og selv om heltene og storhetene er med her også, er de ikke hovedpersoner. Men de er deler av den store fortellingen om langrennsløping som nå er tilført enda et kapittel, selv om vi etter «Birken» kanskje trodde at det ikke var så mye mer igjen.

Men det var det altså. Og noe av det nye som preger årets bok, er gleden ved å gå på ski. Det har så klart vært til stede i alle de tidligere også, men denne gangen er det hovedtema. Og Gotaas har nok aldri tidligere gitt rom for så mye humor i noen av skibøkene sine som her. I så måte kan boka synes å komme i rett tid, for humor og glede er vel ikke akkurat et kjennetegn ved norsk skisport akkurat nå.

Men det er også en annen glede til stede i denne boka, og det er nytelsen ved å skrive. Her får Gotaas det virkelig til å gå unna så det suser om øra.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.