Alle dere som etterlyser kvinnelige hovedpersoner, les Elena Ferrante! Og ikke minst «Svikne dagar».

Etter den voldsomme suksessen med de fire bøkene i «Napoli-serien» kjente mange lesere nærmest et sug etter mer. Der kommer «Svikne dagar» og sørger for å holde leselysten oppe.

Forfatteren Olga har i noen år hatt barna Gianni og Ilaria som hovedprioritet framfor arbeidslivet ellers, mens mannen Mario har vært aktiv og sosial. Når Mario så plutselig flytter ut og forlater familien, sitter Olga igjen – sveket, såret, forvirret, frustrert og ikke minst rasende sint.

Ferrantes skrivestil gjør dette til en intens roman, nesten smertefull. Vi følger Olgas personlige nedtur, så langt ned i selvmedlidenheten og desperasjonen at man som leser kjenner en viss irritasjon for at hun går sånn i oppløsning. Like fullt er det en medrivende fortelling om kvinneliv, morsrollen og den personen man tenkte å være – og trodde man var.

Romanen kom på italiensk allerede i 2002, før Napoli-kvartetten, men «Svikne dagar» står fjellstøtt på egen hånd – enten du har lest noe annet av Ferrante eller ikke.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.