For Siv er i ferd med å gjøre sine første erfaringer i ungdomslivet. Og Hanna er fortsatt mest et barn. Men i løpet av en sommer kan mye skje. Og det gjør det i Magnhild Winsnes’ «Hysj» – en fantastisk fin, øm og lydhør skildring av overgangen fra barn til ungdom.

«Hysj» er ei barne- og ungdomsbok som skiller seg fra de fleste, ikke minst i sjanger og utstyr. Det er en grafisk roman, i slekt med tegneserieromanen. Og Magnhild Winsnes utvikler formen på en både original og vakker måte. Winsnes er bokdebutant, men har erfaring som animatør. Blant annet har hun vært hovedanimatør på Torill Koves film «Moulton og meg», som ble nominert til Oscar i 2015.

«Hysj» har sin særegne styrke i illustrasjonene. Det er i disse historien fortelles, og Winsnes har sikkert blikk for ømheten og spenningene i forholdene mellom jentene. Men også de korte tekstene i talebobler er gode, og er tatt ned til det helt enkle. Til sammen gjør de dette til ei bildebok av de helt sjeldne.

Terningkast: 6

Les også
Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.