Primitivt og stusslig. Ynkelig. Ikke engang i nærheten av åttitallets Gordon Gekko-standard. Det står virkelig ille til, og det beste med denne boka er Neuraths beskrivelse av dette pinlig lave nivået. Hun gir oss også et innblikk i hvordan ting henger sammen, joda, det er lettlest, et språk for håndbagasje på reise, å kalle dette en thriller er kanskje å ta vel hardt i – og nøkkelen til den siste døra skulle hengt på riktig måte på riktig plass.

De er så utrolig flinke, disse unge, selvsikre svenske jentene, både i romaner og i virkeligheten. Og de er mange. Og de er på riktig plass til riktig tid. Slik er det både med forfatteren Carolina og hovedpersonen i boka «Bea». Treffsikre er de også, når de retter sine våpen mot blinken. Denne gang, i boka, handler det om «gutta boys», som skal tjene penger, store penger, uansett hvordan. Den tradisjonsrike og renommerte «Stockholmsbanken» er stedet. Her er adel, jukseadel, raske hender og kjeltringer samlet. Og midt oppe i det hele, som vanlig, en journalist på egne veger.

terningkast: 4

Les også
Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.