Ildahls forfatterskap favner bredt. Han har skrevet en rekke manus for norske og internasjonale filmer, prisbelønte tegneserier, en ungdomsroman og jobbet som journalist. «All den grenseløse fantasien som Ildahl må tøyle i sin jobb som manusmekaniker i tv-såper slippes løs i fantastiske fortellinger» forklarer forlaget Dr. Spruce Books. Tredje bok kom i fjor, men e-boksalget har ikke svart helt til forventningene, og trilogien foreligger derfor nå komplett som papirutgaver.

Tilbake til framtiden

Første bindet i serien, «Dødehavets Neptun», starter som en uskyldig visitt til en gammel diplomatvenn stasjonert i Kampala, og ender kjapt i svært så eventyrlige situasjoner, inkludert en kjapp diamantsmugling. I andre bind, «Caligulas sirkus», hevder Ildahl han jobber for PST, og snubler snart borti både italiensk mafiaen og en sekt av geistlige djeveldyrkere. Tredje og foreløpig siste del i serien har fått navnet «Demonen fra stjernen», og presenteres av forlaget som «Tilbake til framtiden på hallusinogener»

– En lek med sjangre

– Det er mitt alter ego. Jeg vil vel håpe han er noe mer forfyllet og korttenkt enn jeg, men absolutt, dette handler om mine opplevelser ute i verden, sier Ildahl.

Trilogien er vanskelig å sette i en sjangerbås, men i bunn ligger en passe dose bekjennelseslitteratur og en stor dose fri fantasi.

– Dette er jo på mange måter en slags lek med sjangere og sjangerkonvensjoner. Jeg bruker meg selv og bekjennelsesromanen som en ramme rundt det hele. Det er på mange måter et ironisk dekonstruksjonsprosjekt, hvis man skal sette store ord på det. Jag kan ikke gi noe bedre råd enn at man får lese bøkene og gjøre opp sin egen mening, sier Ildahl.

I «Demonen fra stjernene» får hovedpersonen uante evner i et møte med blå brennmaneter.

– Det er mye rart som skjer uti verden. I dette tredjebindet er det snakk om transdimensjonale evner, som har overlevd i en rudimentær form i de blå brennmanetene, som er etterkommere av en opprinnelig organisme i jordens urhav, sier Ildahl.

– Serien beveger seg gjennom både den tradisjonelle røverromanen, krim og science fiction, litt på kryss og tvers i det litterære landskapet. Jeg forsøker å holde en lett og humoristisk stil, men det ligger et alvor i bunn.

Besøker Hamar i boken

I den tredje boken i serien dras leseren med på en fantastisk eventyr innom Hamar, Los Angeles, Paulsenkaia, en sydhavsøy og et russisk Oslo anno 2027 som blir styrt av guvernør Støre.

– Hamar er ikke beskrevet i 2027, men med tanke på den aktuelle debatten, får jeg håpe de har en jernbane som går på innsiden av byen, og ikke tvers gjennom strandsonen, sier Ildahl, og legger til at hans avdøde far var byplansjef i Hamar i sin tid.

– Jeg har engasjert meg litt i den debatten. Allerede på hans tid denne jernbanen som lå som en barrikade mellom Mjøsa og Byen. Det er en ulempe for byen, sier Ildahl.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.