«Alle elsker en hodeløs kvinne» var Knut Faldbakkens første krimroman i 2002. Det ble et avgjørende skifte i forfatterskapet.

Nå hadde sannsynligvis de færreste regnet med at Faldbakken med dette skulle bli fullblods krimforfatter. Men det er han blitt. For etter 2002 har han holdt seg til krim. Riktig nok var forbauselsen stor over at Faldbakken valgte denne sjangeren, siden han tidligere hadde uttalt seg svært kritisk til krim. Men han gikk inn for å lære seg håndverket fra bunnen av, og har senere framstilt «Alle elsker en hodeløs kvinne» som et første forsøk på å utforske så vel sjangerens krav som noen av dens muligheter.

Romanen fikk blant mottakelse, og er nok i ettertid blitt sett på som Faldbakkens første forsøk på å gjøre seg kjent i en sjanger som han ennå ikke helt kjenner. Handlingen er heller ikke lagt til Hamar, og Jonfinn Valmann er ikke helten. Men kanskje er det nettopp derfor at dette er ei bok som egner seg godt til påskesekken. For det er sannsynligvis den minst leste av alle Faldbakkens krimbøker, og det er morsomt å bli minnet om hvordan det startet.

Kommentarfeltet er stengt mellom 22:00 og 08:00