«Alle elsker en hodeløs kvinne» var Knut Faldbakkens første krimroman i 2002. Det ble et avgjørende skifte i forfatterskapet.

Nå hadde sannsynligvis de færreste regnet med at Faldbakken med dette skulle bli fullblods krimforfatter. Men det er han blitt. For etter 2002 har han holdt seg til krim. Riktig nok var forbauselsen stor over at Faldbakken valgte denne sjangeren, siden han tidligere hadde uttalt seg svært kritisk til krim. Men han gikk inn for å lære seg håndverket fra bunnen av, og har senere framstilt «Alle elsker en hodeløs kvinne» som et første forsøk på å utforske så vel sjangerens krav som noen av dens muligheter.

Romanen fikk blant mottakelse, og er nok i ettertid blitt sett på som Faldbakkens første forsøk på å gjøre seg kjent i en sjanger som han ennå ikke helt kjenner. Handlingen er heller ikke lagt til Hamar, og Jonfinn Valmann er ikke helten. Men kanskje er det nettopp derfor at dette er ei bok som egner seg godt til påskesekken. For det er sannsynligvis den minst leste av alle Faldbakkens krimbøker, og det er morsomt å bli minnet om hvordan det startet.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.