Med dette har Nora Brech meldt seg på i konkurransen både om årets debut og årets billedbok. For dette er ei bok som skiller seg kraftig ut. Først og fremst er det illustrasjonene som bærer fortellingen. Det er bare noen få av de store helsides bildene som er utstyrt med tekst. Til gjengjeld er sidene ganske så herlig tettpakket, ikke minst av referanser til tidligere tiders barnelitteratur. Og det er det litt av en skattejakt Nora Brech inviterer til. Kanskje er det de mest erfarne barnebokleserne som vil finne mest, men det er ingen konkurranse om å finne mest som denne boka innbyr til. Først og fremst byr den på en fabulerende ferd inn i eventyrets magiske verden, med jungelens overdådig rike form. Og framfor alt handler det om å ha mot til å klatre, og våge å stige til værs. For taustigene er innfartsåra til eventyrverdenen, og den som klatrer, den finner. For eksempel en kompis høyt der oppe med sjørøverlapp på øyet, og steampunk-aktige maskiner som verden ikke har sett maken til siden Reodor Felgens tid. Det er ganske strålende alt sammen.


Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.