Den økonomiske krisen gjennomsyrer det greske samfunnet, lar forfatteren leseren forstå. Men teksten mangler likevel ikke det vare, vakre og varme som gjenspeiler den evigvarende kjærligheten hennes til folket og landskapet.

Romanen er ei kombinert dagbok og reiseskildring som både rekker vidt ut og trekker innover i forfattersjelen. Tove Nilsen øser raust fra kunstkunnskapen og det mangslungne geografiske og historiske repertoaret sitt. Refleksjonene over hvordan hver bit av verden på et vis henger i hop, har nesten noe mytologisk ved seg. Iallfall får den vellydende stilen meg til å tenke på et overflødighetshorn av lekkerbiskener, selv om jeg også kan undre meg på hvor denne insisterende vellyden fører hen. Helt til forfatteren hekter de løse trådene fast igjen i handlingen: Tap og sorg over livets forgjengelighet, gleden over alt nytt i ankomst. For lesere som verdsetter å betrakte mennesker og natur gjennom brillene til en briljant skribent, kan jeg trygt anbefale «Himmelske tilstander».

(Terningkast: 5)

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.