Per Petterson utga et mesterverk av en roman i 2012. «Jeg nekter» er en fantastisk bok.

Med Bob Dylan sitert i forordet, og en direkte inngang i Pettersons mørke univers, legger forfatteren lista for resten av romanen. Det er noe med setningsoppbyggingen til Petterson, med lange og pulserende setninger. Det er poesi, og det skaper et kaotisk og desperat inntrykk i historien om de to barndomsvennene Jim og Tommy. Parallellhandlingen veksler mellom de to guttene, som ungdommer, og som voksne menn. Boka er altså ikke kronologisk, men tar for seg episoder fra 60 og 70-tallet, og datidens nåtid; 2006. Det er uhyre spennende å følge de to protagonistene i nåtid og fortid. «Jeg nekter» er rik på skildringer og konflikter. Historien skildrer vennskap som glir fra hverandre, familiekonflikter, personlige problemer, ungdomstid og gjensyn. Det er ikke mange forfattere som klarer å dra deg så dypt inn i handlingen som Petterson i denne romanen. Personlig fortærte jeg den som et rovdyr over en helg på hytta i vinter. Handlingsforløpet og dybden i boka skaper spenning og engasjement. Dette er en leseopplevelse du ikke bør være foruten.

Klikk for kommentarer
Hva synes du? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Hold en saklig og respektfull tone og husk at mange kan lese det du skriver. Brudd på disse reglene kan føre til at du blir utestengt fra forumet.
Facebook-kommentarer:

HA-redaksjonen overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl 08 og 22. På natten er det stengt for kommentering.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.