Jeg har snakket med flere som har lest «Jeg er pilegrim» av Terry Hayes, og den har nok gjort inntrykk på flere enn meg. Jeg ble hekta fra første side, og var ikke fristet til å hoppe av en eneste gang, til tross for alle sidene.

En intelligent thriller, er det blitt sagt om denne boka, som starter med at en kvinne blir funnet drept på et nedslitt hotell i New York. Utover i boka blir du tatt med til grufulle hendelser både på et saudiarabisk marked, på en søppelplass i Damaskus og i et fjellområde i Afghanistan. Og alt henger sammen. I sentrum står en terrorist med kodenavnet Saraseneren, og Pilegrim er navnet på agenten som skal stanse ham. Så kan en spørre om det virkelig måtte 800 sider til for å fortelle historien. Kanskje ikke, men Terry Hayes skriver utrolig bra. «Jeg er pilegrim» er faktisk debutromanen til engelske Terry Hayes. Han var opprinnelig journalist, men kom i kontakt med George Miller som regisserte Mad Max-filmene, og har siden jobbet mye med filmmanus. Ikke rart at også «Jeg er pilegrim» snart blir film.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.