Therese Tungens seks lange noveller forteller om når flommen kommer, når foreldre svikter, når jobben blir borte, når tryggheten rakner. Novellene har vidt forskjellig fortellerperspektiv og beveger seg fra samtidsskildringer til magisk realisme. Men enkelte bilder, motiver, sanseopplevelser og erfaringer går igjen i novellene: Pisslukt, sjukdom, kokosluktende parfyme, blod, bikkjer, diaré, våt dyrepels, sjuk fisk og daude dyr.

Boktittelen viser til en novelle der hunder blir foreslått sluppet løs ut i naturen, med begrunnelsen at i naturen blir de som ulver igjen. Dette gjenspeiler hovedtemaet i novellene: Det som skjer når hinnen av kultur og sivilisasjon rakner, når mennesker blir til dyr. Vi møter mennesker som biter testikler av dyr, tilløp til incest mellom søsken, fyll og alkoholisme og en gravid politiker som jager flyktningbarn. Tankene i hjerner der det kognitive truer med å svikte er skrevet med et språk så friksjonsfritt og levende at jeg føler at det er mine egne tanker jeg leser. Traumer og angst beskrives i sine fysiske detaljer. Boken gjør fysisk vondt å lese.


Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.