Det er noe rart med slike bøker som en bare dumper borti, som en ikke har hørt om – og så blir det akkurat den boken du gjerne vil tipse andre om.

I «Den usynlige broen» av Julie Orringer er du tilbake i 1937. Vi følger tre jødiske brødre fra Budapest mens krigen stadig rykker nærmere. Hovedpersonen er arkitektstudenten Andras som drar til Paris med et stipend. Med seg har han et brev han skal levere til en C. Morgenstern som viser seg å være Klara. De to blir et par. Men Klara har en hemmelighet som Andras også blir en del av.

Den eldre broren Tibor drar til Modena for å studere musikk, mens yngste broren gjerne vil til scenen. Når krigen bryter ut, blir det en usikker tilværelse for alle de tre brødrene og familien deres. Vi følger med dem både i den ungarske landsbyen Konyar, til Budapest og Paris og til grusomme arbeidsleirer. Slaget om Budapest blir regnet som et av de blodigste slagene under andre verdenskrig, alle broene som forbandt Buda og Pest ble ødelagt. Den 700 sider tjukke boka forteller en krigshistorie som ikke er kjent for alle.

Trude Ånnevik

Kommentarfeltet er stengt mellom 22:00 og 08:00