Det er noe rart med slike bøker som en bare dumper borti, som en ikke har hørt om – og så blir det akkurat den boken du gjerne vil tipse andre om.

I «Den usynlige broen» av Julie Orringer er du tilbake i 1937. Vi følger tre jødiske brødre fra Budapest mens krigen stadig rykker nærmere. Hovedpersonen er arkitektstudenten Andras som drar til Paris med et stipend. Med seg har han et brev han skal levere til en C. Morgenstern som viser seg å være Klara. De to blir et par. Men Klara har en hemmelighet som Andras også blir en del av.

Den eldre broren Tibor drar til Modena for å studere musikk, mens yngste broren gjerne vil til scenen. Når krigen bryter ut, blir det en usikker tilværelse for alle de tre brødrene og familien deres. Vi følger med dem både i den ungarske landsbyen Konyar, til Budapest og Paris og til grusomme arbeidsleirer. Slaget om Budapest blir regnet som et av de blodigste slagene under andre verdenskrig, alle broene som forbandt Buda og Pest ble ødelagt. Den 700 sider tjukke boka forteller en krigshistorie som ikke er kjent for alle.

Trude Ånnevik

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.