«Alt lyset vi ikke ser» gjorde et sterkt inntrykk på meg. Det er ei bok jeg vil ta fram og lese igjen.

Handlingen i boka er lagt til Frankrike under andre verdenskrig. Marie-Laure, 12 år gammel og blind, bor sammen med faren sin. Han er låsesmed på det naturhistoriske museet i Paris, og nettopp på grunn av jobben sin må de flykte til Saint-Malo når nazistene okkuperer Paris. I kystbyen skal de bo hos farens onkel.

Etter hvert følger vi to parallelle historier i boka. Vi blir også kjent med den foreldreløse gutten Werner som er et stort talent med radioer. Nettopp derfor blir han forfremma til radiotekniker for tyskerne. Jakten på illegale radiosendere fører Werner og laget han er en del av, til Saint-Malo. Den radioen de leter etter, skal sende viktig informasjon til motstandsbevegelsen før den planlagte invasjonen.

«Alt lyset vi ikke ser» forteller en dramatisk og spennende historie. Men det som gjorde mest inntrykk på meg, var nok de levende beskrivelsene av hovedpersonene og det de opplevde både før og under krigen.

Amerikanske Anthony Doerr fikk Pulitzerprisen for «Alt lyset vi ikke ser» i 2015.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.