«En gutt spenner på seg skiene for å legge av sted på en ferd ut i den store verden.»

Slik lyder første setning i Michelets geniale og eventyrlige mesterverk av en bok-serie. «Skogsmatrosen» Handler om unge Halvor Skramstad fra Rena, som skaffer seg hyre på båt, for å oppleve verden. Situasjonen på havet endrer seg drastisk da krigen kommer til Norge, og gjør livet i den norske handelsflåten til en meget risikofylt jobb.

Jon Michelet tar for seg en hel rekke temaer, som det å bli voksen, kjærlighet, hjemlengsel, sjømannslivet, og andre verdenskrig. Forfatteren er en historisk gullgruve, som har dykket dypere enn de tyske ubåtene, og sluser ut relevant, givende og historisk fakta gjennom hele fortellingen.

Romanen er fullspekket av detaljer, miljøskildringer, personlighetskonflikter og en humoristisk tone. Man blir godt kjent med Halvor Skramstad gjennom historien. Jon Michelet har skapt en karakter det er lett å like , og å kjenne seg igjen i. Dette er lesning som sitter dypt!

David William Øynes

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.