Hvordan er det å være barn av Liv Ullmann og Ingmar Bergman? Linn Ullmann har brukt sitt liv, og sin erindring av sine foreldre til å skrive en interessant og meget god roman.

«De urolige» kom i 2015 og karakteriseres som roman, selv om den uten tvil er sterkt selvbiografisk og mye er «ekte». Her skriver Linn Ullmann om den berømte film-farens død og ikke minst om hvordan det var å leve med det som var et av Skandinavias meste kjente filmpar som foreldre. Hun forteller sårt om savnet etter skuespillermoren på filminnspilling i USA og om somrene på Fårø.

Ullmann beskriver sine egne opplevelser, slik hun husker dem, samtidig som hun bruker brev, bilder og lydopptak hun gjorde med sin far, regissøren, før han døde. Samtidig gjør hennes kvaliteter som forfatter at «De urolige» blir en allment fascinerende fortelling og mye mer leseverdig enn en utleverende privat historie.

«De urolige» gir et innblikk i Ingmar Bergmans sterke, dominerende personlighet og i livet som del av en stor, urolig familie – der Bergman hadde ni barn med seks kvinner og lille Linn aldri bodde sammen med både mor og far.

Klikk for kommentarer
Hva synes du? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Hold en saklig og respektfull tone og husk at mange kan lese det du skriver. Brudd på disse reglene kan føre til at du blir utestengt fra forumet.
Facebook-kommentarer:

HA-redaksjonen overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl 08 og 22. På natten er det stengt for kommentering.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.