Aleksander Bergan fra Hamar fikk god mottakelse for debutromanen «Fantombildet» våren 2013. Den tåler godt et gjensyn.

Hovedpersonen er en litt tafatt og sær forlagsmedarbeider i Oslo. Ved en tilfeldighet blir han framstilt som den hjemvendte og mystiske multikunstneren Casper Isaksen, som visstnok skal være kjempekjent i Amerika, men som ingen har hørt om her, før han vender hjem. Og hovedpersonen går gladelig inn i rollen han er tildelt, og blir ett med fantombildet av seg selv, for hvem vil ikke nyte sine tilmålte minutter i rampelyset?

Med denne historien i sentrum gjør Aleksander Bergan en god og morsom harselas over kjendisdyrkelse og overfladiskhet. Og det er avsløringene av kjendiseriets mekanismer som bærer framstillingen.

«Kanskje treffer ikke Bergan like godt i alt, men han har skrevet en raus og frodig roman med mye lek i seg, men også en anelse alvor under den lette overflaten», het det i HAs anmeldelse. «En spennende historie, en utfordrende fortellerstemme, en samfunnskritisk kommentar», skrev Stavanger Aftenblads anmelder. Det er verdt å kikke på den igjen.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.