«Kronen på et sterkt verk», skrev Knut Faldbakken om Kjell Askildsens novellesamling «En plutselig frigjørende tanke» i 1985.

Og fortsatt er samlingen på ferd rundt om i verden. Denne uka kom beskjeden om at «En plutselig frigjørende tanke» var solgt til et forlag i Georgia, og med det var rettighetene til novellesamlingen solgt til hele 25 land. Og boka regnes gjerne som en samling av noen av de definitive høyepunktene i forfatterskapet.

Boka består av 13 noveller, fra «Heretter følger jeg deg helt hjem», «Kulisser», «Ingenting for ingenting» og «Thomas F’s siste nedtegnelser til almenheten». Tittelnovellen «En plutselig frigjørende tanke» ble første gang publisert i denne samlingen.

Kjell Askildsen har de siste årene fått mange nye lesere i blant annet Spania, Portugal og Argentina. I 2014 utkom et utvalg av novellene hans i USA, Storbritannia og Australia. I avisen The Independent skrev litteraturkritiker Max Liu blant annet at «Kjell Askildsens Noveller i utvalg viser at det er mer ved samtidsnoveller enn Amerika, og mer ved Norge enn Knausgård og Nesbø».

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.