Ei artig og fabulerende bildebok for unge lesere er Widar Aspelis «En, to og et tre», med illustrasjoner av Nora Brech (Cappelen Damm).

Framfor alt er det illustrasjonene som bærer boka. Det er i stor grad der historien om barna i treet ligger. Nora Brech har rom for både det lekne og eventyrlige, fabulerende og spennende.

Men noe av den samme spensten og smittende lekenheten preger også Widar Aspelis tekst, som denne gangen er skåret helt ned. Rimene og fantasileken er kortfattet, men godt poengtert. Det er ei bok som er lett å lese, men som også er lett å gå på vandring og oppdagelsesjakt i. Hva venter for eksempel på den andre siden av hekken med det hemmelige hullet? Og hva med tunnelen til stien som «snirkler forbi et vann og ei eng. Før den vokser til vei …»

Det er spennende å gå på oppdagelsesjakt i slike landskaper og bøker, og dette er ei bok som åpner opp for både det uventede og hemmelighetsfulle. Det er det første samarbeidsprosjektet mellom Widar Aspeli og Nora Brech, og det kan gjerne bli flere av dem. For dette synes å ha vært et samspill som har inspirert begge.

Terningkast: 5

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.