«Man kan synes at han burde ha bestemt seg før, og at han kunne vært mann nok til å gi omgivelsene en beskjed om beslutningen, men Allan Karlsson hadde aldri grublet særlig lenge over ting».

Slik lyder det første avsnittet i boken om gamle Allan, som på 100-årsdagen sin tar en spontan flukt fra gamlehjemmet i en liten, svensk landsby. Boken tar for seg Allan Karlssons liv, som sprengstoffekspert, kjemisk kastrert og på de merkeligste eventyr i verdenshistorien.

Det viser seg at den gamle mannen har vært en del av nesten alle de viktige verdensbegivenhetene på 1900-tallet. Jonas Jonasson forteller om Allan Karlssons eventyr med en absurd, humoristisk tone. Den gamle mannen har vært på begge sider av den spanske borgerkrigen, han har vært venn med både Mao Zedong og Harry Truman og Franco. Han har sittet i sovjetiske fangeleirer og britiske fengsler.

Alle disse historiske fortellingene følger handlingen som tilbakeblikk, i Allan Karlssons nye eventyr i nåtiden etter hans flukt fra gamlehjemmet. Fortellingen om Allan er en fantastisk leseopplevelse, med mye moro.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.