Boka «A Street Cat Named Bob» havnet i bokhylla hjemme først av alt som bidrag til yngstemanns engelskundervisning. Men jeg leste den først selv, altså. Av en eller annen grunn plukket jeg den opp på en av utallige spaserturer i bokgata Charing Cross rd. Kan hende leste jeg den allerede på nærmeste pub.

Uteliggeren, rusavhengige James Bowen fikk sin siste sjanse. Han fikk tilgang på en leilighet. En dag fant han en sjuskete rødbrannet katt i oppgangen, klarte ikke å gå forbi – og bestemte seg for å hjelpe katten. Han skjønte selvsagt ikke at det kom til å bli helt omvendt. Med «Bob» fikk James en å bry seg om, en venn – og med «Bob» på laget ble det også mye enklere for James å selge gatemagasinet «The Big Issue».

Folk likte hva de så, de kjøpte magasiner, videoopptak ble lagt ut på YouTube – og snart ble historien plukket opp av en lokaljournalist – og denne artikkelen ble lest av en bokagent. Det ble suksess. Og til og med film. 13. januar er det norgespremière. Med Bob «as himself».

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.