Først ut er «Pippi Langstrømpe», som har premiere på Lillehammer 24. januar med Sofie Bjerketvedt i hovedrollen. Ifølge teatersjef Janne Langaas er dette den største oppsettingen i teaterets historie.
- For meg er det viktigste at publikum skal få ledd nok, sier regissør Arvid Ones.
- Jeg synes teater først og fremst skal være moro. Så kommer alt det andre i annen rekke.
Men også i Teater Innlandets Pippi-oppsetting ligger det en dypere mening under moroa, antyder han. Og det går på å komme som en fremmed inn i et samfunn der en ikke helt passer inn. Så hvordan reagerer en da, og hvordan reagerer de som allerede er inne?
- Det er stor stas å være Pippi, sier Sofie Bjerketvedt.
- Men samtidig er det viktig at det er hun folk får sympati for, så hun ikke bare blir en irriterende dust som flyr rundt og gjør gærne ting.

MUNCHS KYSS

Vårens neste store oppsetting er «Kyss - en scenisk hyllest til Munch», som har premiere i Løten 28. februar. Denne er sammensatt av en rekke mindre innslag, der teater, dans, musikk og bilder flettes sammen, med utgangspunktet i Munchs malerier.

Stor bredde

En oppsetting for både barn og voksne er figurteaterforestillingen «Opera Opaque», som settes opp i samarbeid med blant annet Turnéorganisasjon for Hedmark. Det er Yngvild Aspeli fra Hamar som har regien for en forestilling med en russisk og en fransk skuespiller/figurspiller. Og det er noe av et skrekk-kabinett som skildres med en rekke skumle og marerittaktige elementer.
Figurteater blir det også i småbarnsforestillingen «Gruffaloen», med John Nyutstumo som figurspiller i stykket om den lille musa som tar rotta på det store monsteret.
Blant teaterets samarbeidsprosjekter er også en superkomprimert versjon av Wagners «Ringen», i regi av innlandsensemblet Traktor, med Johannes Skyberg fra Stange som leder.
 

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.