Noen herremenn ble klargjort i går, i barberer-stolen til Thor Åge Olsby, hos «Cut Throat», på Østre Torg i Hamar: Snowboardstjernen Kim Rune Hansen, kultursjefene i Hamar og Ringsaker, Morten Midtlien og Asle Berteig – og TV-kjendis Truls Pedersen.

Alle stiller hjertelig opp for kreftaksjonen, og alle ble hilst hjertelig velkommen av Håkon Olav Nesbakk, leder av den lokale prostatakreftforeningen «PROFO».

Stiller

Kim Rune Hansen ble satt i stolen på direkten. Han viste fram en allerede voksende bart, men denne ble nå fjernet – da hele poenget er å la barten gro fra 1. november og at denne pleies i en måned som et symbol på at man støtter kreftaksjonen.

– Kreftforeningen kontaktet meg, og så klart jeg stiller, sa Kim Rune Hansen, som sikter seg inn på et yrke som snekker og eiendomsforvalter etter karrieren som snowboardkjører.

Sjetteplass

De siste 11 år har «Movember» samlet inn 3,9 milliarder kroner til menns helse. Det ble samlet inn 8,8 millioner i Norge i 2014. Kreftforeningen er kjempestolte av at Norge er det sjette beste innsamlingslandet – og de liker å sammenligne seg med svenskene og danskene som i fjor samlet inn 4,4 millioner og 2,2 millioner kroner.

170 medlemmer

Håkon Olav Nesbakk fra Brumunddal, leder av den lokale prostatakreftforeningen i Hedmark og Oppland, forteller at «PROFO» lokalt har 170 medlemmer – og at dette er alle medlemmer som har fått diagnosen prostatakreft.

I Hedmark fylke er det nærmere to hundre personer som hvert år får diagnosen prostatakreft. Ifølge kreftforeningens tall lever det i dag 246 personer i Hamar som har/har hatt prostatakreft.

Prostatakreft er den største kreftsykdommen i Norge, og hver dag får tretten menn beskjed om at de er rammet av denne sykdommen. Også det ifølge Kreftforeningen.

«Move»

I tillegg til å la barten gro, er det i år også i gangsatt en «move»-kampanje, en tretti dagers kampanje hvor man forplikter seg til å holde seg aktiv hver dag i tretti dager.

Kommentarfeltet er stengt mellom 22:00 og 08:00