Fredag kveld skal TV2-journalisten og hobbygitaristen Kristian Mykleset (31) fra Hamar i aksjon på Gregers-scenen i Hamar sammen med onkel Einar Peter Mowinckel Mykleset i Einar Mowinckel Band. Tema for kvelden er Eric Clapton.

Kristian har vært i en rekke diskusjoner opp gjennom årene om hvem som er verdens beste gitarist. Han er ikke i tvil.

– Hva er det med Clapton som fascinerer deg så veldig?

– Selve gitarspillet. Tonen i gitaren er helt unik, pluss evnen til å improvisere. Du vet aldri hva du får. Ingen konserter er like, men jeg har lært meg til å merke hva slags form han er i på den første tonen. Da han åpnet med «Key to the Highway» i Oslo i 2011, var han on fire. Varmen i gitaren hans; det var følsomt, sier Mykleset.Han er klar for Clapton-konsert nummer 26 og 27 i London i mai.

Møtet med idolet

– Har du snakket med Clapton noen gang?

– Jeg møtte ham utenfor Grand Hotel i Oslo i mai i 2006. Jeg hadde stått og ventet i fire-fem timer da han kom. Da jeg spurte om han ville signere skiva mi, ba han meg ryke og reise. Han ville absolutt ikke signere noe som helst, og bare viftet meg vekk før han gikk inn og spiste lunsj.

– Da han kom ut igjen, sto jeg der med dådyrøyne og turte ikke å spørre om noe som helst, men da kom han og signerte skiva og rettet opp igjen alt. Han er som faren min; blir litt hissig på lavt blodsukker, ler Kristian, som hadde onkel Peter som musikalsk forbilde i ungdomsårene.

De spilte gjerne «Bell bottom blues» sammen i kjelleren hos Peter, og nå gleder han seg til å spille sammen med onkels band. Og siden Clapton blir 70 år mandag, ga temaet seg selv.

Layla-albumet

Det er planlagt å spille 30 Clapton-låter på Gregers. Kristian skal synge på 20 av dem og spille gitar som samtlige. Det er både kjente og ukjente låter ifølge gitaristen.

– Favorittlåta?

– Det varierer veldig, men jeg er svak for Layla-albumet med Derek and The Dominos fra 1970-tallet.– Og det beste gitarriffet?

– Layla-riffet er ikonisk, fastslår Kristian Mykleset, som vant sin første talentkonkurranse som gitarist ni år gammel.

Kommentarfeltet er stengt mellom 22:00 og 08:00