Prosjektet heter ganske enkelt «Porterville – og den vanskelige andreplata...» Bandet trenger 40.000 kroner, og velger folkefinansiering, (crowdfunding på engelsk).

Rigget er lagt ut på nettsiden «bidra.no», som er et nettsted for norsk folkefinansiering.

– Det var dette eller knuse sparegrisene våre, og de er jo forresten allerede knust, sier Halvor Berg (vokal og gitar).

Prosjektet ble lagt ut mandag. I løpet av det første døgnet kom 4.000 kroner inn. Foreløpig har bidragsyterne valgt «plate og klem» og «plate og slippfest». Begge deler er priset til noen få hundrelapper.

Godbiten er å få gå i studio med bandet. Prisen er 2.000,-

– Er du villig til å bidra med så mye, er det klart du må få være med på festen! Bli med i studio og spill eller syng. Om du ikke er så musikalsk spiller ingen rolle – det finnes kubjelle for en grunn, er invitasjonen fra bandet.

Helstøpt

Høsten 2014 slapp bandet sitt første album. «Endelig er Porterville her med sin første fullengde plateproduksjon. Dette er en helstøpt rockeplate med fengslende sound fra første tone. Sterke låter framført av rutinerte musikere», skrev anmelderen i Hamar Arbeiderblad.

Nå er det klart for album nummer to, som skal utgis på vinyl. Det er dette bandet trenger penger til – og derfor denne bønn: «Det er alltid litt flaut å be om penger, men nå har vi faktisk prøvd alle andre muligheter først.»

575-dels stupetårn

– Og derfor har dere lagt ut på tiggerferd, Halvor Berg?

- «Crowdfunding» er jo en akseptabel form for tigging, og vi gjør det jo med litt glimt i øyet, sier Halvor Berg.

I sin invitasjon til publikum skriver bandet: «Vi har flere gitarer i toppform enn noensinne og nok vrengebokser til å senke en liten båt. Da sier det seg selv at man ikke lar seg stoppe av noe så banalt som penger, eller rettere sagt: mangelen på dem.»

Og:

«I øyeblikket føles målet vårt på 40.000,- utopisk, men vi holder motet oppe vel vitende om at dette bare er en 575-del av prisen for et stupetårn på Hamar.»

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.