Prosjektet heter ganske enkelt «Porterville – og den vanskelige andreplata...» Bandet trenger 40.000 kroner, og velger folkefinansiering, (crowdfunding på engelsk).

Rigget er lagt ut på nettsiden «bidra.no», som er et nettsted for norsk folkefinansiering.

– Det var dette eller knuse sparegrisene våre, og de er jo forresten allerede knust, sier Halvor Berg (vokal og gitar).

Prosjektet ble lagt ut mandag. I løpet av det første døgnet kom 4.000 kroner inn. Foreløpig har bidragsyterne valgt «plate og klem» og «plate og slippfest». Begge deler er priset til noen få hundrelapper.

Godbiten er å få gå i studio med bandet. Prisen er 2.000,-

– Er du villig til å bidra med så mye, er det klart du må få være med på festen! Bli med i studio og spill eller syng. Om du ikke er så musikalsk spiller ingen rolle – det finnes kubjelle for en grunn, er invitasjonen fra bandet.

Helstøpt

Høsten 2014 slapp bandet sitt første album. «Endelig er Porterville her med sin første fullengde plateproduksjon. Dette er en helstøpt rockeplate med fengslende sound fra første tone. Sterke låter framført av rutinerte musikere», skrev anmelderen i Hamar Arbeiderblad.

Nå er det klart for album nummer to, som skal utgis på vinyl. Det er dette bandet trenger penger til – og derfor denne bønn: «Det er alltid litt flaut å be om penger, men nå har vi faktisk prøvd alle andre muligheter først.»

575-dels stupetårn

– Og derfor har dere lagt ut på tiggerferd, Halvor Berg?

- «Crowdfunding» er jo en akseptabel form for tigging, og vi gjør det jo med litt glimt i øyet, sier Halvor Berg.

I sin invitasjon til publikum skriver bandet: «Vi har flere gitarer i toppform enn noensinne og nok vrengebokser til å senke en liten båt. Da sier det seg selv at man ikke lar seg stoppe av noe så banalt som penger, eller rettere sagt: mangelen på dem.»

Og:

«I øyeblikket føles målet vårt på 40.000,- utopisk, men vi holder motet oppe vel vitende om at dette bare er en 575-del av prisen for et stupetårn på Hamar.»

Kommentarfeltet er stengt mellom 22:00 og 08:00